Print

Δελτία τύπου

                                                Δελτίο τύπου       1.9.2017

«Είμαι εδώ»: Ενημερωτική εκστρατεία της Alzheimer Hellas

για τον Παγκόσμιο Μήνα Alzheimer

Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ενημερωτικής εκστρατείας που διοργανώνει η Alzheimer Hellas μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook (FB προφίλ: “Αλτσχάιμερ Ελλάς”). Η καμπάνια θα διαρκέσει όλο τον μήνα Σεπτέμβριο και πραγματοποιείται στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Παγκόσμιο Μήνα Alzheimer.
Στόχος της εκστρατείας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την άνοια, να καταρρίψει το κοινωνικό στίγμα και να δώσει φωνή σε ανθρώπους με άνοια, περιθάλποντες, επαγγελματίες υγείας, φίλους, συγγενείς και όποιον άλλο επιθυμεί να λάβει δράση. Ο κάθε συμμετέχοντας από τη δική του πλευρά και οπτική καλείται να δηλώσει: «Είμαι εδώ», στέλνοντας το δικό του μήνυμα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος στην εκστρατεία είναι να αποστείλει μία φωτογραφία του όπου σε αυτήν θα δηλώνει τον τρόπο που δηλώνει την παρουσία του απέναντι στη Νόσο. Η φωτογραφία μπορεί να συνοδεύεται με κάποιο κείμενο, το ονοματεπώνυμο και από ποια οπτική δηλώνεται η παρουσία του συμμετέχοντα (άνθρωπος με άνοια, περιθάλποντας, επαγγελματίας κ.λπ.) και θα αναρτηθεί στο δημόσιο προφίλ της Alzheimer Hellas στο FB.
Σας καλούμε να δηλώσετε την παρουσία σας! Μη ξεχνάτε ότι όταν ενωνόμαστε η φωνή μας δυναμώνει! Στηρίζουμε την ενημερωτική εκστρατεία με μία φωτογραφία!

Είμαστε όλοι εδώ!

Η αποστολή γίνεται με μήνυμα στη σελίδα του Facebook Αλτσχάιμερ Ελλάς :www.facebook.com/AlzheimerHellas
                                                                                                                                

Επικοινωνία

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγια Ελένη»

Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 546 43, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 810411, Fax: 2310 925802, Web: www.alzheimer-hellas.gr, Email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Facebook, Twitter & Youtube: Alzheimer Hellas

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                            17.05.2017 

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σας προσκαλεί στην εικαστική έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής 45 καλλιτεχνών, που διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά, στην Πινακοθήκη
της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, 6ος όροφος, Νικ. Γερμανού 1 στη Θεσσαλονίκη.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017. Τα εγκαίνια
της ομαδικής εικαστικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης

Δευτέρα-Παρασκευή: 09.00 – 14.00

Κυριακή: 09.00– 14.00

Κάθε Σάββατο: κλειστά

Δευτέρα 5/6 (Αγίου Πνεύματος): κλειστά

Υπό την αιγίδα των:

             

  

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών     Περιφ. Κεντρ.Μακεδονίας

Χορηγοί επικοινωνίας

 

  

   

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Πέτρου Συνδίκα 13                            Θεσσαλονίκη, 19-4-2017
Ταχ. Κώδικας: 54643, Θεσσαλονίκη                             Αρ. Πρωτ.: 48
Πληροφορίες:   Ξ. Μαϊόβη
Τηλέφωνο: (+30) 2310810411
FAX: (+30) 2310925802
Ηλ. Ταχυδρομείο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ιστοσελίδα: http://www.alzheimer-federation.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (κωδ. 01/2017)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, μη κερδοσκοπικό σωματείο, στο πλαίσιο της ανεύρεσης και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων, προβαίνει στην παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ακόλουθη θέση:(Link)

                         Θεατρικό αναλόγιο «Η φωνή του Περιθάλποντα»           14.3.2017

Ο Σύλλογος Φίλων της Alzheimer Hellas σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν την Τρίτη 21/03 στις 18:30 στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) θεατρικό αναλόγιο με αυθεντικά κείμενα περιθαλπόντων ατόμων με άνοια. Μια παγκόσμια πρωτοτυπία που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!
Τρεις ηθοποιοί και ένας περιθάλποντας/ερασιτέχνης ηθοποιός αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν τις ιστορίες των περιθαλπόντων. Με τη δική τους φωνή θα μιλήσουν με τα λόγια των ατόμων που φροντίζουν, θα μας μεταφέρουν στο δικό τους κόσμο. Συγκίνηση, φόβοι, δυσκολίες αλλά και χιούμορ, ικανοποίηση, ελπίδα, στήριξη, όλα αυτά μαζί αναδύονται από τα κείμενα που θα παρουσιαστούν και θα μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι… στο ταξίδι της φροντίδας!
Στο πλαίσιο των θεραπευτικών παρεμβάσεων της
Alzheimer Hellas, οι περιθάλποντες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδες στήριξης με βάση τη λογοτεχνία. Ένα κείμενο ή ένα ποίημα γινόταν κάθε φορά η αφορμή για προφορική και γραπτή έκφραση συναισθημάτων, ιστοριών, βιωμάτων. Στα κείμενα που έγραψαν αποτυπώνεται η φωνή τους, αυτά που θέλουν να ακουστούν και που θα μας κάνουν να τους γνωρίσουμε καλύτερα, να τους κατανοήσουμε.
Περιθάλποντας είναι αυτός που φροντίζει, που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της ασθένειας στον άνθρωπο που αγαπά, που βιώνει ποικίλα συναισθήματα, όπως αγωνία, άγχος, θυμό, θλίψη, φόβο. Όλα αυτά είναι σημαντικό να τα εκφράζει, να τα εξωτερικεύει, να ακουστεί η φωνή του!

Συμμετέχουν στη σκηνή:

Θυμιοπούλου Ελένη, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Σκαρλάτου Τζένη, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Στυλιανού Χρίστος, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Χουρμουζιάδης Χουρμούζιος, Περιθάλποντας/Ερασιτέχνης ηθοποιός

Ακούγονται οι φωνές των:

Βλάχου Μομώ, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Δρόσου Έφη, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Σκαρλάτου Θάλεια, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Τσόγκα Κοραλία, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Επιμέλεια κειμένων/σκηνοθεσία: Θυμιοπούλου Ελένη

Γενική επιμέλεια/Υπεύθυνες ψυχολόγοι της Alzheimer Hellas:

Καραγκιόζη Κωνσταντίνα, Μαργαριτίδου Πετρίνα

Επικοινωνία

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγια Ελένη»

Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 546 43, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 810411, Fax: 2310 925802

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγιος Ιωάννης»

Κων/νου Καραμανλή 164, Τ.Κ. 542 48, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 351453-5, Fax: 2310 351 456

                                               

 alz logo                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ              alexander              20.02.2017

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) θα συμμετάσχει στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017
στις 12:30 (αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμός στον Λευκό Πύργο (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)).H Alzheimer Hellas σας προσκαλεί να ενταχθείτε στην ομάδα δρομέων του σωματείου μας (Alzheimer Hellas running team) και να «τρέξετε» για τους ασθενείς με άνοια και συναφείς διαταραχές και τις οικογένειες που τους φροντίζουν. Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση και προώθηση των σκοπών του σωματείου μας και στις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουμε για τη στήριξη και βοήθεια των ασθενών και των οικογενειών που παλεύουν καθημερινά με τη Νόσο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση στην
επίσημη ιστοσελίδα της: www.alexanderthegreatmarathon.org.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ομάδα δρομέων μας προσερχόμενοι στα δύο Κέντρα Ημέρας του σωματείου μας στη Θεσσαλονίκη (Πέτρου Συνδίκα 13, τηλ. 2310 810411 και Κων/νου Καραμανλή 164, τηλ. 2310 351451) μέχρι και τις 03/03/2017 (ωράριο λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 07:30-15:30).   Κόστος συμμετοχής 15 Ευρώ.

                                                    Σας περιμένουμε όλους!

*Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Εταιρείας Alzheimer (ADI) για το 2014, η σωματική δραστηριότητα αποτελεί έναν από τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της Νόσου.

*Ιστορικά στοιχεία και ταυτότητα της Alzheimer Hellas

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) συστήθηκε στις 29/10/1995 ως Ν.Π.Ι.Δ. μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοποί της είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια, αλλά και των περιθαλπόντων τους, η υποστήριξη της έρευνας, η προώθηση μέτρων πρόληψης και η βελτίωση της διάγνωσης της ασθένειας. Στόχος της εταιρείας είναι να οδηγήσει στην όσο το δυνατόν μικρότερη περιθωριοποίηση και στην έγκαιρη αναζήτηση βοήθειας.

alz logo                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                  pindis             17.02.17

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών & 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων

     Το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και το 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων στη Θεσσαλονίκη (2 - 5 Φεβρουαρίου 2017).
   
   Ο συνδυασμός αυτών των δύο Συνεδρίων πέτυχε: α) να φιλοξενήσει τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες στον χώρο, οι οποίοι παρουσίασαν και μοιράστηκαν τα αποτελέσματα από τις τελευταίες Επιστημονικές Έρευνες, τις φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές Κλινικές Δοκιμές και από την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών, β) να δώσει την ευκαιρία σε διάφορες ειδικότητες επαγγελματιών υγείας να παρουσιάσουν τη συμβολή τους στους ασθενείς και στους περιθάλποντες.
   
  Βασικός στόχος των επιστημονικών συνεδρίων μας είναι η ανταλλαγή πληροφοριών από επιστήμονες από όλο τον κόσμο σε θέματα στα οποία εξειδικεύονται και αφορούν την αντιμετώπιση της άνοιας. Στο συνέδριο που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις, παρουσιάσεις και ανακοινώσεις από αναγνωρισμένους Καθηγητές, Ιατρούς και Επαγγελματίες Υγείας όλων των ειδικοτήτων από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο αλλά και από όλον τον κόσμο. Πάνω από 650 κλινικοί (νευρολόγοι, ψυχίατροι, γηρίατροι), νευροεπιστήμονες (μοριακοί γενετιστές, νευροπαθολόγοι, νευροβιολόγοι, νευροψυχολόγοι, φαρμακοποιοί), ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές καθώς και εκπρόσωποι από βιοϊατρικές και φαρμακευτικές εταιρείες, ασθενείς, οικογένειες και οι περιθάλποντές τους, συμμετείχαν στο συνέδριο. 
    
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν πολλές θεματικές ενότητες σε σχέση με την άνοια, όπως: Νέες Τεχνολογίες, Νεώτερα δεδομένα, Νομικά και Κοινωνικά Θέματα, Ερευνητικά Προγράμματα, Κέντρα Ημέρας, Μη Φαρμακευτικές Παρεμβάσεις κα. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 69 Στρογγυλές Τράπεζες στις οποίες παρουσιάστηκαν 335 εισηγήσεις. Έγιναν 17 διαλέξεις, 10 βιωματικά εργαστήρια, 18 debate και 26 ελεύθερες ανακοινώσεις (posters). Την Πέμπτη 2/2/2017 στις 20:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης με τις ομιλίες του Διοικητικού Διευθυντή της Alzheimer Disease International κ. M. Wortmann και την εισήγηση της ομοτίμου καθηγήτριας Γνωστικής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. κας Αν. Κωσταρίδου Ευκλείδη με θέμα: «Συναίσθημα και Γήρας».
      Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Καθηγήτρια κα. Μάγδα Τσολάκη: «Το συνέδριο αποτέλεσε μια εξαίρετη ευκαιρία για τους επαγγελματίες υγείας, τους ασθενείς, τους περιθάλποντές τους και όλους τους εμπλεκόμενους να συναντηθούν, ν’ ανταλλάξουν νέες εμπειρίες και να συζητήσουν για τα νέα δεδομένα και τις μελλοντικές εξελίξεις. Πάνω από 650 σύνεδροι ένωσαν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών στην Ελλάδα, την Κύπρο και στην υπόλοιπη Μεσόγειο».

alz logo                                                                                                       pindis

Το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) διοργανώνουν το                                     10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και

το 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων το οποίο θα διεξαχθεί στις

2 - 5 Φεβρουαρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη (Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305-307).

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αποτύπωσης των εξελίξεων στο πεδίο της άνοιας, να φέρει σε επαφή επιστήμονες από όλο τον κόσμο και να επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών με στόχο πάντα την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας αλλά και όλων των ενδιαφερομένων για το σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα της άνοιας. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν εργασίες και ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της άνοιας με την συμμετοχή ελλήνων και ξένων ομιλητών, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, κα. Μάγδα Τσολάκη: «Η έλευση εκατοντάδων ομιλητών και πολλών συμμετεχόντων σε κάθε μας διοργάνωση, αποδεικνύει ότι η επαφή του συνόλου των επιστημόνων που ασχολούνται με νευροεκφυλιστικά νοσήματα, είτε ερευνώντας τα αίτια και αναζητώντας τη θεραπεία, είτε υπηρετώντας τον ασθενή, είτε, τέλος ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα της νόσου τον ασθενή, αλλά και τον περιθάλποντα ασθενούς, είναι όχι μόνο αναγκαία για πρόοδο σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά και επιθυμητή. Σας καλώ να αποτελέσετε ενεργό μέλος αυτής της διοργάνωσης, συνεισφέροντας με το δικό σας μοναδικό τρόπο στην πληρέστερη οργάνωσή της, καθιστώντας την ακόμη πιο αποτελεσματική και ακόμη πιο επιτυχημένη».

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην τελετή έναρξης του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2/2/2017 στις 20:00 στο Grand Hotel Palace και θα περιλαμβάνει τις ομιλίες του Διοικητικού Διευθυντή της Alzheimer Disease International κ. M. Wortmann και την εισήγηση της ομοτίμου καθηγήτριας Γνωστικής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. κας Αν. Κωσταρίδου Ευκλείδη με θέμα: «Συναίσθημα και Γήρας».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του συνεδρίου (Πέτρου Συνδίκα 13, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 810411, Fax: 2310 925802, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Web: www.alzheimer-hellas.gr).

 

Πληροφορίες για Ζωντανή Μετάδοση & On Demand παρακολούθηση στο: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..'; document.getElementById('cloak38058').innerHTML += ''+addy_text38058+'<\/a>'; //-->

Βοήθεια για τους περιθάλποντες ατόμων με άνοια

Η Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Alzheimer (ADI) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimerκαι Συγγενών Διαταραχών (AlzheimerHellas) σχεδίασαν και μετέφρασαν στα ελληνικά τον ανανεωμένο οδηγό «Βοήθεια για τους περιθάλποντες ασθενών με άνοια», ένα σημαντικό εγχειρίδιο με πρακτικές συμβουλές για τους περιθάλποντες και τις οικογένειες ατόμων με άνοια και συγγενείς διαταραχές. Το κόστος της μετάφρασης, παραγωγής και διάθεσης του οδηγού στο ελληνικό κοινό, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (www.latsis-foundation.org)και ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα (www.timafoundation.org). Σκοπός του έργου αυτού είναι η δωρεάν διάθεση του οδηγού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και σε πληθυσμούς που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η διανομή του οδηγού θα πραγματοποιηθεί και μέσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών (www.alzheimer-federation.gr ), ένα δίκτυο των Εταιρειών Alzheimer σε όλη την Ελλάδα.


Πατήστε εδώ για να τον δείτε.(pdf)